Nieuws

De Duitse Tol

Nederlandse weggebruikers die in Duitsland willen rijden, hoeven niet voor alle wegen tol te betalen. Alleen voor het gebruik van A- en B-wegen, de belangrijkste doorgaande routes, komt een heffing. Dat maakte de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt bekend.

Maar ga niet te vaak shoppen in Anholt, want daar door komen Nederlandse bedrijven in de gevarenzone, moeten ze mensen ontslaan en die betalen wij dan weer via de WW of UWV

Nederlandse weggebruikers die in Duitsland willen rijden, hoeven niet voor alle wegen tol te betalen. Alleen voor het gebruik van A- en B-wegen, de belangrijkste doorgaande routes, komt een heffing. Dat maakte de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt bekend. Voor grenspomphouders is dit slecht nieuws.

In Duitsland tanken wordt daardoor minder onaantrekkelijk dan wanneer eerdere plannen zouden worden ingevoerd. Daarin zou namelijk voor alle wegen een tolheffing worden ingevoerd. Het prijsvoordeel voor Nederlanders die bij de oosterburen tanken, zou dan minder groot worden.

Vignet

Exacte details van zijn nieuwe voorstel geeft Dobrindt nog niet prijs. Maar de bewindsman zegt wel dat door de herziene plannen geen discussie ontstaat over het kleine grensverkeer. Wat dit precies inhoudt, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Wel is inmiddels duidelijk dat er geen vignet komt, maar dat Nederlandse weggebruikers hun tol vooraf moeten betalen. Dit kan via internet of bij een tankstation. De controle-instanties in Duitsland kunnen zien of iemand betaalt heeft door een kenteken te vergelijken met de data in het centrale systeem.

 

bron: Tankpro

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.