Nieuws

De Duitse Tol

Nederlandse weggebruikers die in Duitsland willen rijden, hoeven niet voor alle wegen tol te betalen. Alleen voor het gebruik van A- en B-wegen, de belangrijkste doorgaande routes, komt een heffing. Dat maakte de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt bekend.

Maar ga niet te vaak shoppen in Anholt, want daar door komen Nederlandse bedrijven in de gevarenzone, moeten ze mensen ontslaan en die betalen wij dan weer via de WW of UWV

Nederlandse weggebruikers die in Duitsland willen rijden, hoeven niet voor alle wegen tol te betalen. Alleen voor het gebruik van A- en B-wegen, de belangrijkste doorgaande routes, komt een heffing. Dat maakte de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt bekend. Voor grenspomphouders is dit slecht nieuws.

In Duitsland tanken wordt daardoor minder onaantrekkelijk dan wanneer eerdere plannen zouden worden ingevoerd. Daarin zou namelijk voor alle wegen een tolheffing worden ingevoerd. Het prijsvoordeel voor Nederlanders die bij de oosterburen tanken, zou dan minder groot worden.

Vignet

Exacte details van zijn nieuwe voorstel geeft Dobrindt nog niet prijs. Maar de bewindsman zegt wel dat door de herziene plannen geen discussie ontstaat over het kleine grensverkeer. Wat dit precies inhoudt, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Wel is inmiddels duidelijk dat er geen vignet komt, maar dat Nederlandse weggebruikers hun tol vooraf moeten betalen. Dit kan via internet of bij een tankstation. De controle-instanties in Duitsland kunnen zien of iemand betaalt heeft door een kenteken te vergelijken met de data in het centrale systeem.

 

bron: Tankpro

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws