Nieuws

De Ducati Monster 1100S à la Bihr

Kader MP 0122

Het heeft even geduurd, maar komend nummer (MotoPlus 4, vanaf 23 februari in de winkel) hebben we de laatste motorfiets van onze ‘Bihr Pimp My Ride’ in het blad staan. De door Perfect Dream Bikes onder handen genomen Yamaha XJR1300 ziet er prachtig uit.

Hoe zat het ook alweer? Begin dit jaar deden we een oproep aan jullie, onze lezers, om je motor te laten pimpen door accessoirespecialist Bihr. Dat bleek niet aan dovemans oren gericht, want de mailbox stond al snel te roken door het grote aantal aanmeldingen.

De Bihr Flat-track XJR staat in MotoPlus nummer 4, vanaf 23 februari in de winkel.

046 049 BIHR Slot Pagina 1

Uit alle inzenders selecteerden we zes motoren, die de afgelopen door diverse Bihr-specialisten onder handen zijn genomen. Zo ook de Ducati Monster 1100S uit 2009 van Jeroen Gommers. Zijn motor werd toevertrouwd aan Verduyn uit Capelle a/d IJssel. ‘La vostra Ducati, la nostra Ducati!’, ofwel ‘Uw Ducati, onze Ducati’, is al jaren de lijfspreuk deze Ducati-specialist en daarmee het uitgelezen adres voor de Monster van Gommers.

Olijfgroen
Oorspronkelijk was de Duc wit, maar speciaal voor dit project is hij in een bijzonder subtiele en chique olijfgroene metallic kleur gespoten. Aanvankelijk had Gommers had twijfels over de kleur, maar het eindresultaat vindt hij beter dan gedacht. “Eerst zou ‘ie rood worden, maar Leon wilde per se voor deze kleur gaan en zei dat het helemaal goed zou komen. Ik heb hem uiteindelijk maar de vrije hand gegeven en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Overal waar ik met de Duc kom, trek ik bekijks. Niet alleen vanwege de prachtige kleur, maar ook door het bommenwerpergeluid van de MIVV-uitlaten, echt heel vet, en de vele mooie details.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...
Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws