Nieuws

De Ducati 1199 Panigale wint prestigieuze Compasso d’Oro design award

De Ducati 1199 Panigale wint prestigieuze Compasso d’Oro design award

De Ducati 1199 Panigale is de eerste motorfiets ooit die de belangrijkste design award van Italië wint
De verkiezing wordt om de drie jaar georganiseerd door ADI (Associazione per il Disegno Industriale), om de kwaliteit van Italiaans design te vieren .

De Ducati 1199 Panigale wordt onderdeel van de “Compasso d’Oro Collectie”, erkend door het ministerie van Cultureel Erfgoed en Activiteiten als “uitzonderlijk artistiek en van historisch belang”
Borgo Panigale (Bologna), 2 juni 2014 – De intense focus op design en stijl, wat een van de voornaamste kenmerken is van de iconische motorfietsen en het beroemde ‘Made in Italy’ karakter onderstreept, is nu opgemerkt bij de 1199 Panigale Superbike en beloond met de zeer prestigieuze Italiaanse prijs voor design – de Compasso d’Oro.

De verkiezing werd georganiseerd op 28 mei in Milaan. Er werden meer dan 270 producten getoond op deze 23e editie, die om de drie jaar wordt georganiseerd. Een panel van deskundigen selecteert de belangrijkste en meest verdienstelijke producten, die worden bekroond met de prestigieuze ADI Compasso d’Oro Award.
Bij deze editie werd de Ducati 1199 Panigale bekroond: “Compasso d’Oro award voor een motorfiets die presteert op wedstrijdniveau en dat combineert met een elegant productie model dat nog steeds in lijn is met het traditionele imago van het merk”.

De Ducati 1199 Panigale is de eerste motorfiets ooit die deze belangrijke award heeft mogen ontvangen en vult daarmee de Compasso d’Oro aan. Na 60 jaar zijn er bijna 300 projecten die een award hebben ontvangen en meer dan 2000 projecten hebben een ‘eervolle vermelding’ gekregen, samen vormen zij de historische collectie van de ADI Compasso d’Oro awards.

De collectie, beheerd door de ADI Foundation, opgericht in 2001, vertegenwoordigt een erfenis van uitmuntende creativiteit en productie. Het wordt door het ministerie voor Cultureel Erfgoed van Lombardije beschreven als “uitzonderlijk artistiek en van historisch belang” en is opgenomen in hun collectie van Nationaal Erfgoed.

Opgericht in 1954, is de ADI Compasso d’Oro inmiddels ‘s werelds oudste en meest invloedrijke design award. Ontwikkeld naar een idee van Gio Ponti, werd de verkiezing het eerst georganiseerd door de Rinascente department store group met als doel de waarde en kwaliteit van Italiaans ontworpen producten te bekronen.
In 1964 werd ADI verantwoordelijk voor de organisatie en houden zij toezicht op de integriteit en objectiviteit.

De winnaar van de 23e Compasso d’Oro Award, de 1199 Panigale, is de ultieme Ducati Superbike met innovatie die zorgt voor een nieuwe benchmark in de industrie. De 1199 Panigale wordt al beschouwd als een icoon van Italiaans design en bezit ongelooflijke engineering oplossingen specifiek bedoeld om de prestaties tot een zo hoog mogelijk niveau te brengen. De technische kenmerken van de motor vormen een 195pk motor met een monocoque frame die zorgen voor een optimale kracht-gewicht ratio en daarmee is de motorfiets nog sneller, wendbaarder en bezorgt de motor een geweldige algehele rijervaring.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws