Nieuws

De custom Harley van Maradona

Het komt niet vaak voor dat je als custombouwer de opdracht krijgt een motorfiets te maken voor één der grootsten der aarde op voetbalgebied. Yuri Shif weet uit eigen ervaring hoe dat voelt, hij kreeg in 2019 de vraag een custom te bouwen voor voormalig wereldvoetballer van het jaar en wereldkampioen Diego Maradona. Het resultaat: deze opzienbarende FatBob ‘Yo Soy El Diego’ (‘Ik ben Diego)!

Waarom de Russische Shif voor deze bijzondere taak werd gevraagd? In 2019 werd Diego Maradona door Alexander Zaitsev, eigenaar van de Wit-Russische voetbalclub FC Dynamo Brest, tot erepresident van de club benoemd. Voor zijn verjaardag, en als troostgeschenkje voor een knieoperatie, besloot Zaitsev een speciale Harley voor ‘Pluisje’ te laten bouwen.

Een Fat Bob 107 uit 2018 diende als basis voor het project, waarbij de in Moskou residerende Yuri Shif zijn creativiteit kennelijk volledig de vrije loop liet. De hele ombouw kostte tussen de dertig- à veertigduizend Dollar, dat is bovenop de basisprijs van dik twintig mille van de motofiets. Daarvoor staat er dan wel echt een unicaat op twee wielen, met fantastische persoonlijke details zoals de blauwwitte kleurstelling van het Argentijnse nationale elftal en de tekst ‘i Feliz Cumpleaños Comandante’, wat vrij vertaald ‘Al het beste voor je verjaardag, commandant’ betekent.
Meest opvallende detail van de Harley bevindt zich ongetwijfeld in het voorwiel, waarin een reusachtige gouden voetbal ronddraait. Of dat de rijdynamiek ten goede komt is maar de vraag, maar daar gaat het vast niet om in deze.

Afgelopen november overleed Diego Armando Maradona, die opgroeide in sloppenwijk ten zuiden van Buenos Aires, op slechts 60-jarige leeftijd. Wat er met zijn zeer speciale Harley-Davidson gaat gebeuren, is nog onbekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.