Nieuws

De Chinese politie gaat elektrisch

De Chinese KTM-partner CF Moto heeft haar eerste elektrische motorfiets gepresenteerd. En jawel, deze 300GT-E is een politiemotor en een heel moderne ook nog.

Goed, het mag dan wel een politiemotor zijn, het is ook een eerste stap richting een elektrisch submerk voor de Chinezen. In de patenttekeningen van de 300GT-E laat CF Moto een zeer moderne constructie zien. Het grote accublok vormt namelijk een dragend gedeelte in het midden van de machine. Balhoofd en subframe zijn zonder dragende verbinding met elkaar aan dat accupakket gemonteerd. De aluminium swingarm zelf en de direct afsteunende achterschokdemper zijn eveneens met het pakket verbonden.

Met de elektrische aandrijving zet CF Moto in op politiegebruik in de grote Chinese metropolen. Die aandrijving bestaat uit een lithium-ion-accupakket en een e-motor, die middels een tandriem het achterwiel aandrijft. De elektromotor heeft een vermogen van 18 kW en dat moet goed zijn voor een topsnelheid van zo’n 120 km/uur. Met een beetje motor blijf je dus uit handen van de politie… Het van een snellaadfunctie voorziene accupakket moet een actieradius van zo’n 150 kilometer mogelijk maken. De elektronica van de accu is watergekoeld. 

Verdere goodies: communicatiesysteem, navigatie, keyless startsysteem, led-verlichting, stroomlijn met verstelbare ruit, 17 inch wielen, ABS, upside-down voorvork. Eind dit jaar moet de 300GT-E bij de Chinese politie in dienst komen en wellicht dat er uiteindelijk ook een gewoon productiemodel volgt?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws