Nieuws

De beste documentaires voor een regenachtige zondag

Met 80 procent kans op neerslag en ook een klap onweer is deze zondag niet bepaald een dag om er lekker op uit te trekken met de motor. Op de echte die-hards na zal het overgrote deel van ons beteuterd door het raam kijken, wachtend tot de regen gevallen is.

Natuurlijk is dit hét uitgelezen moment je motor in de schuur wat liefde en aandacht te geven. Bijvoorbeeld met deze tips: klaar om de weg op te gaan? Een checklist. Toch behoefte aan ronkende motoren en snelheid? Dan zijn deze motor-documentaires misschien iets voor je!

Closer to the Edge

Bijvoorbeeld TT: Closer to the Edge. Een iconische film die zich focust op de Ilse of Man TT van 2010. Een prachtig inkijkje in de legendarische race die het uiterste van de coureurs eist. Want met deze snelheden op zo’n smalle baan, kan iedere fout fataal zijn. (Engelstalig)

Jack Middelburg

Weinig Nederlandse coureurs wisten zo bekend te worden als Jack Middelburg. De Drent, die 34 jaar geleden om het leven kwam bij een ongeluk op het stratencircuit van Tolbert, won in 1980 won de TT en in 1981 de race op Silverstone. In de docu, gemaakt door RTV Drenthe, wordt teruggeblikt op de carrière van Middelburg. 

Caféracers: De geschiedenis

Met gespecialiseerde winkels waar je alles kunt kopen om van nagenoeg iedere motor een caféracer te maken, is de minimalistische design-stijl niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waar komt het vandaan? In de mini-docu Caféracers: De Geschiedenis wordt dieper ingegaan op de oorsprong van de subcultuur die ruim een halve eeuw geleden in Engeland ontstond. (Engelstalig)

MotorCircus: Mission Manx

Op klassieke BMW’s vanaf Berlijn naar Isle of Man rijden om daar de Classic TT mee te maken. Vier vrienden uit Duitsland, met een zucht naar avontuur en vrijheid, deden het. De hele rit werd gefilmd en de beelden werden gemonteerd tot de documentaire Motorcircus presents Mission Manx. (Duitstalig, Engelse ondertiteling)

MV Agusta: Dit zijn wij

Net echt een documentaire, meer een webserie. Maar dat maakt de reeks van MV Agusta niet minder interessant. Met behulp van prachtige beelden neemt het Italiaanse motormerk je mee door de fabriek en stelt je voor aan haar werknemers. (Italiaans, Engelse ondertiteling) Klik hier voor de hele afspeellijst op YouTube.

You never get over it

Ieder jaar wordt in Gedinne de Belgische Classic TT gereden. Filmmaker Tim Buys volgde in 2013 een aantal coureurs die uitkwamen in de verschillende klassen. Genieten van klassieke motoren die met geweld over het uit 1947 stammende circuit gegooid worden. (Engelstalig)

MAN ! De race fan myn libben

In de docu Man! heeft Omroep Friesland motorcoureur Bertus Folkertsma gevolgd in het waarmaken van zijn motorsportdroom: meedoen aan The Isle of Man TT.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.