Nieuws

De Belgen snappen het

De maatschappij ‘vergrijst’, niet alleen in Nederland. Ook de gemiddelde leeftijd van de Belgische motorrijder gaat omhoog.

De massa van de Benelux motorrijders bestaat uit veertigers en vijftigers. Dat leidt tot verschuivingen op de motormarkt. Off roads zijn onmogelijk hoog, supersportfietsen ziten te verkrampt. Allroads zijn troef.

De Belgische importeurs snappen de vergrijzing van hun klanten. Ze gokken niet op rolatorrekken als accessoires voor het komende decennium. In 2012 gaan ze zich op de jeugd focussen. Het belangrijkste initiatief komt van Belgische importeursvereniging FEBIAC.

Die zal in 2012 50.000 uren aan motorrijlessen weggeven aan nieuwe motorrijders. KTM Belgium en Suzuki Belgium voeren momenteel acties die nauw bij het FEBIAC-initiatief aansluiten. Ook deze merken helpen jongeren goedkoper of zelfs gratis aan een rijbewijs bij de aankoop van een nieuwe motorfiets Het herontdekken van de jeugd door de importeurs beperkt zich niet alleen tot de straatmotoren. Zo kwam Husaberg al met een beloftencup in het BK Enduro.

Overigens hebben jongeren die een motorrijbewijs willen behalen er alle winst bij om dat in 2012 te doen.In januari volgend jaar wordt het Europees rijbewijs geïntroduceerd en kan je pas vanaf je 24e op een motorfiets met onbeperkt vermogen stappen.

Koppel dit aan de succesvolle insteek van Harley om vrouwen op de motor te krijgen en er staat ons een Europa vol jonge motorrijdsters te wachten. Als Europa dat redt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws