Nieuws

De advocaten staan vast al klaar…

Want op het oneigenlijk gebruik van de naam ‘Harley, vergeet het koppelstreepje niet, Davidson’ staan de Strengste Straffen.

Maar misschien komt de verkoper er mee weg omdat de markt- en merk bewakers bij Harley-Davidson na het zien van zijn creatie nog steeds in een stuipcoma liggen.

Waar het allemaal mee begon? Bouwer Robert Maddox wilde eens sneller dan 200 mpu rijden. Daarom knutselde hij deze machine in elkaar. De motor is natuurlijk een twin! Maar dan wel in de vorm van een dubbele pulsraket aandrijving. En zo’n pulsjet is een is een primitieve straalmotor , met kleppen in plaats van turbines.

Zo’n plofpijp  ontleent zijn stuwkracht aan een niet-continu verbrandingsproces, waarbij repeterend meerdere keren per seconde een gasmengsel in de motor tot explosie wordt gebracht en achterwaarts wordt uitgestoten. Het is een motortype met een zeer gering aantal bewegende delen. Zo’n pulsejet maakt een raar geluid… Geen potaTO, POTATO, maar eerder  ”fLUPfLUPfLUP’

De Duitse ingenieur Paul Schmidt ontwierp deze straalmotor in 1931 en nam er een octrooi op. Zijn ontwerp werd tijdens WOII succesvol gebruikt  als motor van de V1 vliegende bommen.

Roberts motor is nu te koop. De vraagprijs is $ 25.0000

Hij gaat gegarandeerd recht uit.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.