Nieuws

Dat mag je niet missen!

Volgend weekend vindt voor de 46e maal de Int. Hengelo Rally rondom de HAMOVE Molen plaats.

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus zal de 46e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaren tussen 1900 en 1940 verreden worden.
De Int. Hengelo Rally is dit jaar toe aan haar 46e editie en er zullen weer vele deelnemers uit binnen- en buitenland aan de start verschijnen zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland, , België, Luxemburg en uiteraard Nederland.

Motorfietsen van beroemde en minder beroemde merken kunt u aan u voorbij zien trekken: Triumphs, Husqvarna’s, DKW’s, BMW’s, Brough Superior’s, Harley-Davidson’s, Indians, Zündapps, Terrot’s, Peugeot’s, kortom te veel om op te noemen.

Rondom de HAMOVE molen is zoals gebruikelijk dit Unieke Rijdende Museum met eigen ogen te aanschouwen.

Het evenement begint op vrijdagavond met de ontvangst van de deelnemers in de HAMOVE-Molen, Varsselseweg 34 te Varssel. Deze ontvangst begint om 20.30 uur met de officiële opening van het evenement gevolgd door een korte rijdersbespreking voor de deelnemers aansluitend zal de avond

verder opgeluisterd worden door Blaaskapel “de Bloasköppe” uit Hengelo (Gld) waarbij de aanwezigen gezellig kunnen bijpraten.

.
Op zaterdag 27 augustus zullen om 10.01 uur de eerste deelnemers van start gaan voor een rit van ongeveer 100 kilometer door de prachtige Achterhoek. Halverwege de rit is een pauze gepland bij Museum “ut Olde Ambacht”, Stationstraat 26 te Wehl. De finish op zaterdag zal zijn vanaf 14.30 uur bij de HAMOVE Molen, waar de motoren dan door het publiek bewonderd kunnen worden.

Zaterdagavond hebben we voor de deelnemers een heerlijk Buffet georganiseerd waarna aansluitend de feestavond plaats zal vinden met een prachtige stukje muziek en misschien nog wel meer. Nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen !

Op zondagmorgen vertrekken de eerste deelnemers ook weer vanaf 10.01 uur bij de HAMOVE-Molen voor een rit van rond de 90 kilometer. Rond 10.30 uur zullen de eerste deelnemers arriveren bij de Fa. Kramp Transport, Tulnersweg 8 te Halle-Heide voor een koffiepauze van 30 minuten vervolgens zullen zij hun weg vervolgen richting Aalten waar halverwege de rit vanaf 11.45 uur 60 minuten gepauzeerd zal worden in bij Modelspoor Panorama, Beerninkweg 2a te Aalten.

De finish van de zondagrit is vanaf 14.00 uur bij de HAMOVE Molen, waar dan tevens een Concours d’Elegance gehouden wordt, waarbij een jury de meest interessante, mooist gerestaureerde of origineelste motorfiets uit het deelnemersveld zal selecteren. Het publiek is dan uiteraard ook van harte uitgenodigd om dit Unieke Rijdend Museum nog eens rustig te bekijken. De motoren staan dan voor de HAMOVE Molen opgesteld. Om ± 16.30 uur zal dan de prijsuitreiking en afsluiting van de 46e Int. Hengelo Rally plaatsvinden in de HAMOVE-Molen.
Liefhebbers van oude techniek kunnen dit weekend hun hart weer ophalen door dit evenement te gaan bezoeken. Wij hopen u te mogen begroeten op 27 en 28 augustus bij de HAMOVE Molen, Varsselseweg 34, 7255 NR Hengelo Gld of onderweg langs de route’s.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Hamove Rallysecretariaat
Robert Kreunen Tel. 0575-463434

@mail: hengelorally@hamove.nlDit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws