Nieuws

Dani Pedrosa stopt er mee!

Nadat bekend werd dat Jorge Lorenzo in 2019 zijn plaats bij het Repsol Honda MotoGP team zou overnemen, was duidelijk dat Dani Pedrosa op zoek moest naar een andere werkgever. Voorafgaand aan de Grand Prix van Duitsland die komend weekend wordt verreden, maakte de zichtbaar geëmotioneerde 32-jarige Spaanse coureur echter bekend een punt te zullen zetten achter zijn carrière. “Na twaalf jaar in de MotoGP is het tijd voor andere dingen.”

“Het is een beslissing waar ik lang over na heb moeten denken, een heel moeilijke beslissing ook. Ondanks dat ik goede alternatieven had, kreeg ik niet het gevoel dat ik met dezelfde passie met deze sport bezig zou kunnen blijven, daarom wil ik me gaan richten op andere zaken”, aldus de Pedrosa, die in 2001 als 15-jarige zijn debuut in de 125cc maakte.
Ondanks 31 GP-overwinningen in de MotoGP werd de kleine Spanjaard nooit wereldkampioen in de hoogste klasse van de motorsport. Wel werd hij twee keer wereldkampioen, een keer in de 125 cc (2003) en één keer in de 250 cc (2004). Ondanks dat de Spanjaard nooit de wereldtitel in de MotoGP-klasse wist te veroveren, wordt tijdens de afsluitende MotoGP in Valencia opgenomen in de MotoGP Legends Hall of Fame.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.