Nieuws

Dakar Rally 2010

De Dakar-koorts steekt weer de kop op, al is de Nederlandse afvaardiging dit jaar veel kleiner dan vorig jaar. Er komen nu elf Nederlandse motorrijders aan de start: Frans Verhoeven (BMW), Henk Knuiman (KTM), Marcel Snijders (Honda), Thomas De Bois (Honda), Richard de Groot (Yamaha), Hans-Jos Liefhebber (KTM), Wim Jacquet (Yamaha), Gerard Wessels (Yamaha Quad), Gerben Vruggink, Alois Ressing, Mirjam Pol en Tonnie Krabbenborg. De vier laatste starten in het vanauit het Nederlandse Vorden bestierde Honda Motor Europe team.

Op 2 januari gaat de karavaan van start in het Argentijnse Buenos Aires, waar men op 17 januari weer finisht. De rally is dit jaar 8.937 km lang, waarvan 4.717 km specials. Het parcours gaat dit jaar tegen de wijzers van de klok in steekt al de vierde dag de Chileense grens over. Tijdens de elfde van veertien etappes komen de deelnemers weer op Argentijns grondgebied. De langste etappe van San Juan naar San Rafael meet 796 km en is enkele dagen voor het einde van de rally. De langste special is in de achtste etappe. Daags voor de rustdag krijgen de 189 motorrijders – inclusief bijna dertig quadrijders – exact 600 km tijdproef voor de kiezen.

Via de officiële Dakar-site kun je de rally bijna live volgen, daarnaast besteden Eurosport en RTL7 elke avond aandacht aan de rally.

In MotoPlus 24 lees je een uitgebreide voorbeschouwing met een interview met Frans Verhoeven (die de afgelopen rally twee etappes wist te winnen en nu met een BMW 450 aan de start staat). Verder spraken we met Henk Knuiman, die op de valreep is opgenomen in het officieuze KTM-fabrieksteam en teammaat van Dakar-winnaar Coma is en met Mirjam Pol, die graag opnieuw het damesklassement wil winnen en daarnaast graag zoveel mogelijk andere Nederlanders achter zich wil laten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws