Nieuws

Dakar Adventure!

Dakar Adventure Challenge 2011
Op 16 oktober 2011 vertrekken vanuit Amsterdam en Brussel circa 20 avontuurlijk ingestelde motorrijders voor een epische rit. Een tocht van 3 weken en 6000 km door 3 Afrikaanse landen scheidt de avonturiers van hun legendarische eindbestemming, Dakar.

De route, een prachtige mix van asfalt en mooie pistes doet Marokko, Mauritanië en Senegal aan en is geschikt voor zowel ervaren als onervaren motorrijders. Het avontuur begint in de haven van Barcelona en eindigt in de tropen, op de witte palmstranden van Zuid Dakar.

Slingerende paden in het adembenemende Atlasgebergte, genieten van de mysterieuze stad Zagora, cruisen door de woestijn van Mauritanië, bivakkeren bij een knetterend kampvuur en dieren spotten in een wildpark ten zuiden van Dakar….zonder twijfel “the adventure of a lifetime”. Een dergelijk avontuur staat op de verlanglijst van menig motorrijder.

Deze trip biedt uitdaging aan ervaren rijders en voor minder ervaren rijders worden er alternatieve routes gemaakt. Dakar halen blijft een heuse uitdaging, maar het is wel de bedoeling dat iedereen geniet, elke dag weer. Tijdens een test weekend in september bekijken we de ervaring van de rijders, mocht het nodig zijn om wat extra training te krijgen, dan bieden we die mogelijkheden.

De organisatie van de Dakar Adventure Challenge ligt in handen van Afrika kenner Gert Duson, organisator van de Libya Rally en de Touareg Trail, en organisatrice Cécile van Hattem (Ciel Your Event). De groep wordt verder begeleidt door een ervaren team met o.a. een arts, een monteur, koks en een begeleider op de motor.

Je kunt deze reis ondernemen op je eigen BMW GS Adventure, KTM Adventure, Yamaha Tenere of andere all-road. Maar de organisatie biedt ook de mogelijkheid deze reis te maken op een volledig geprepareerde huur motor (BMW R1200 GS en KTM 990 Adventure).

Voor meer informatie over de Dakar Adventure Challenge kun je kijken op de site
www.dakar-adventure.com of een brochure aanvragen via cecile@cielyourevent.nl
Maak de reis van je dromen waar!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws