Nieuws

Daar zit een luchtje aan!

Forcite Helmet Systems is een nog relatief jonge firma uit het Australische Sidney, die zich richt op de ontwikkeling en productie van ‘smart’ helmen. Concreet betekent dat een helm met geïntegreerde HD-camera van Sony, speakers van Harman Kardon en een gepatenteerd display. Dankzij een carbon buitenschaal zijn de helmen bovendien nauwelijks zwaarder dan vergelijkbare ‘domme’ helmen.

Een innovatieve onderneming kortom, die momenteel echter niet de krantenkoppen haalt met een nieuwe helm, maar om een heel andere reden. Het marketingteam heeft namelijk een bijzonder leuke actie op poten gezet: bij de aanschaf van een MK1S krijg je namelijk gratis een set geurkaarsen van het eveneens in Sidney gehuisveste Sent cadeau. En dat geldt ook voor Europese klanten, waar de CE 22.05 gecertificeerde helm inclusief alle elektronische snufjes € 1.099,- kost (prijspeil eind 2022).

Hierbij betreft het uiteraard geen standaard geurkaarsen met een vanille of fruitig luchtje, maar om een mondiale noviteit. De namen van de geurkaarsen zijn namelijk: Two Stroke, Race Fuel, Fresh Leather, Mystic Forest und Ocean Road. Tijdens deze donkere januaridagen kun je als motorrijder de woonkamer in ieder geval geurtechnisch omtoveren tot circuit met de geur van tweetakt- of racebenzine, een leeratelier of lommerrijke bosweg. De geuren worden overigens wel licht verfijnd met onder meer amber, patchouli, mirre en citroen.

De Motorcycling Aroma Candles zijn in eerste instantie puur als marketinggimmick bedacht, echter is de (internationale) aandacht zo groot, dat de kaarsen nu ook los verkocht gaan worden. Ook is er een set beschikbaar met alle vijf geuren, die omgerekend € 25,- kost. Exclusief verzendkosten welteverstaan, echt goedkoop is een tweetaktluchtje in je huis dus bepaald niet. Niet dat de populariteit daaronder te lijden heeft, alle sets zijn namelijk inmiddels uitverkocht….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws