Nieuws

Currybikes van BMW

BMW Motorrad heeft een deal gesloten met TVS Motors uit India om samen motoren te gaan produceren onder de 500cc. Om de lokale markt te bedienen. Om uitloop naar Europa en de USA te genereren waar de tijd van het motorrijden uit versandelijke overwegingen opbloeit. En om verstandig tussen de Randstedelijke files door te laveren of Den Haag ‘urban ’te doorkruisen heb je geen dikke GS nodig.

Beide merken zullen de motoren gaan verkopen via hun eigen kanalen. Stephan Schaller, hoofd van BMW Motorrad: "Gezien het feit dat de motormarkt aan het veranderen is door demografische ontwikkelingen en de toenemende milieu eisen, breiden wij ons assortiment uit om zo te kunnen groeien. Dit betekent dat we in de toekomst in staat zullen zijn om motoren te kunnen bouwen in een lichter segment, als aanvulling op de huidige BMW Motorrad kernsegmenten".

TVS, hun  grootste motor is de 180cc Apache , zal door de samenwerking met BMW Motorrad toegang krijgen tot een meer actuele motortechnologie. TVS zit in India in de top 5 en hoopt daar in te kunnen stijgen door de samenwerking met BMW.

Het bedrijf gaat omgerekend ruim 1,450,000,000.00 indiase Ruppees, ongeveer €20 miljoen investeren in de samenwerking en gaat er van uit dat het eerste product in 2015 van de band af zal gaan rollen.

En met 180 cc van de Apache is Suzuki’s 250 cc Inazuma opeens alweer een middenklasser. Net als in 1960..

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws