Nieuws

Crème de la crème voor klein grut

De KTM 50 SX Factory Edition roept ongetwijfeld torenhoge verwachtingen op bij piepkleine jongens en meisjes. Deze minicrosser is de status van kinderspeelgoed ontgroeid.

KTM geeft peuters die amper uit de luiers zijn met de 50 SX Factory Edition de kans om zich al fabrieksrijder te voelen. Het minifietsje beschikt al over een compleet FMF uitlaatsysteem, CMC gevreesde aluminium deksels voor koppeling en ontsteking, Dunlop Geomax MX52 banden en een gripvol zadel. Dat laatste is wel zo handig als de kleine nog wat onbesuisd is.

Deze Factory Edition voelt eerder als een showroom op XS-formaat dan op een minicrosser. Hoe verklaar je anders WP XACT vering, Neken stuur, ODI handvatten, Formula waveschijven en zwart geanodiseerde velgen? De kleine oranje stuiterbal is verder Ready to Race dankzij het krachtige, maar goed te doseren watergekoelde tweetakt blokje. De centrifugaal koppeling maakt alle (lastige) begin iets makkelijker. De zadelhoogte van 665 millimeter en het droge gewicht van 41,5 kilo dragen daar verder een steentje aan bij.
Weet je eindelijk iets voor de verjaardag van de kleine plan dan een bezoekje aan een KTM dealer in de buurt. Kijk hier waar je die kunt vinden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws