Nieuws

Corona-crisis zet streep door Dutch Masters of Motocross 2020

De KNMV en haar partners hebben vanwege de Corona-crisis besloten om een streep te zetten door de Dutch Masters of Motocross 2020. Door de maatregelen tegen het coronavirus viel vorige week al het doek voor de openingsronde in Harfsen op 29 maart. Daarnaast zijn er al diverse verschuivingen in de WK-kalender. Hierdoor ging er al een streep door de Dutch Masters-finale voor de 250cc en 500cc tijdens de Zwarte Cross. Ook andere ‘vrije’ weekends lopen in rap tempo vol. Dat maakt het verplaatsen van racedagen moeilijk, zo niet kansloos. Kortom: er is geen mogelijkheid meer om een volwaardige Dutch Masters of Motocross-competitie te houden in 2020.

Bovendien benadrukt de KNMV dat er op dit moment belangrijkere zaken in de maatschappij spelen dan motocross. De gezondheid en veiligheid van rijders, teams, fans en alle vrijwilligers bij de organiserende verenigingen staan op de eerste plaats. Niet alleen voor de KNMV, maar vooral voor de organiserende verenigingen MC Hamac Harfsen, Stichting Circuit Oldebroek, Macro Rhenen en MACL/Zwarte Cross en al hun vrijwilligers is dit een bittere pil. Graag hadden zij er samen met de rijders, teams, sponsors en fans een geweldig seizoen van gemaakt.

Dat moet nu in 2021 gebeuren. Want dankzij de steun van hoofdsponsors Jumbo en Red Bull kan de competitie worden doorgeschoven. Ondertussen bekijkt de KNMV of het mogelijk is een aantal reguliere ONK-wedstrijden aan de motocrosskalender 2020 toe te voegen. Ook wordt gewerkt aan een andere invulling van het crossprogramma op de vrijdag (17 juli) en zondag (19 juli) van de Zwarte Cross.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws