Nieuws

Conceptvergelijking: basis- versus luxeuitvoering

Tijden veranderen, ontwikkelingen gaan continu door, ook in motorland. De laatste jaren is de stap vooruit vooral gezet op het gebied van elektronica en uitrusting. Hellingshoekafhankelijke tractiecontrole, cruise-control, semi-actieve elektronische vering; de keuze aan opties en accessoires is reuze voor de moderne motorrijder!

Maar betekent meer luxe ook meer rijbeleving. Of beter gezegd, zijn de extra centen die je voor al die extra’s moet betalen ook daadwerkelijk de investering waard? Bij BMW bijvoorbeeld, hebben ze naast de reguliere R1250GS ook de 1.700 euro duurdere Adventure-uitvoering in de aanbieding, met onder meer een grotere tank, langere veerwegen, handkappen en een bescheiden rally-styling. Maar ook 24 kilo extra spek op de botten.
Bij Honda is het verhaal in de basis het zelfde, al onderscheidt de Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES DCT zich net even wat meer van de basis Africa Twin in vergelijking met de GS’en. Die eerste heeft eveneens een grotere tank, maar daarnaast onder meer ook nog handvatverwarming, elektronische vering en de (semi-)automatische Dual Clutch Transmission. Ook hier betaal je voor al die extra’s de prijs van flink wat extra rijklaar kilo’s, 22 kilo om precies te zijn, naast een beduidend hogere aanschafprijs.

Extra geld en extra kilo’s kortom, maar ook héél veel extra luxe en rijcomfort, die de extra investering absoluut kunnen rechtvaardigen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, lees je in MotoPlus 1/2021 (vanaf 8 januari in de winkel). Liever een abonnement, klik dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.