Nieuws

Collector-items vieren Ducati’s WK- successen

Ducati bouwt vijf speciale en gelimiteerde Panigales in de kleuren van Francesco Bagnaia, Jorge Martin, Marco Bezzecchi, Álvaro Bautista en Nicolo Bulega.

Beter dan 2023 kan het sportief onmogelijk voor Ducati worden. In de MotoGP pakte het de bovenste drie plaatsen in de eindstand. In het WSBK prolongeerde de Italiaanse motorfietsfabrikant de WK-titel. Ook het WK Supersport kwam bij Ducati terecht.

Om met die laatste te beginnen: om de titel van Nicolo Bulega te vieren maakt Ducati 111 exemplaren van de Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica. Die heeft als vanzelf de kleuren van het Aruba.it Racing WorldSSP team. Als enige van dit vijftal is deze replica een typische Ducati V-twin, de rest heeft een V4. De motorfiets heeft vering en een stuurdemper van Öhlins. Het Akrapovič uitlaatsysteem is goed voor 2,5% extra topvermogen, 2% meer koppel en een gewichtsverlies van vijf kilo. Natuurlijk strooit Ducati weer rijkelijk met carbon voor onder meer: spatborden, kettingscherm, koppelingsdeksel, swingarm protector en schokdemper protectie.

Met de Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica eert Ducati Álvaro Bautista’s WSBK-titel. De Ducati-gele V4 Panigale heeft de kleurstelling waarmee Bautista op Misano en Jerez de la Frontera reed. De benzinetank is van geborsteld aluminium, de motorfiets heeft carbon winglets en gesmede aluminium wielen van Marchesini. Ducati produceert 219 exemplaren.

De successen in het MotoGP eert Ducati met een special van de machines van Francesco Bagnaia, Jorge Martín en Marco Bezzecchi. Wereldkampioen Bagnaia krijgt een gele variant en dat is de kleur waarmee het Ducati Lenovo Team reed bij de GP van Misano. Ducati produceert 263 exemplaren.

Van Jorge Martins motorfiets in Pramac-kleuren bouwt Ducati 189 exemplaren en van Marco Bezzecchi’s motorfiets in de kleuren van het Mooney VR46 team bouwt het 72 stuks. Alle V4 Panigales zijn gebaseerd op het S-model. Ze beschikken bovendien over een droge koppeling, Akrapovič uitlaatdemper, Stylema R remklauwen en allerlei carbon onderdelen.

Alle motoren hebben de handtekening (onder de laklaag) van de betreffende rijder op de tank staan. Bovendien zijn het standaard eenzitters en hebben ze een gelaserd plaatje op de kroonplaat met het uniek nummer, een speciale (opstart)afbeelding op het dashboard en op het zadel is het logo van de rijder gedrukt. Wil je meer weten over deze specials en – niet onbelangrijk – de prijs achterhalen? Kijk dan hier voor een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws