Nieuws

Circuittraining met Ducati op Misano

Tickets voor de Ducati Riding Experience 2024 zijn vanaf nu te koop. Veel mooier dan dit wordt het niet: (ex) MotoGP-coureurs als instructeurs, de nieuwste meest sportieve Duc’s onder je gat en dat alles op het circuit van Misano.

De Ducati Riding Experience (DRE) werd in 2003 voor het eerst gehouden. Sindsdien hebben 30.000 sportievelingen deelgenomen. Omdat Ducati een circuitdag voor rijders van allerlei pluimage aanbiedt heeft het verschillende evenementen in de aanbieding. De DRE Racetrack is gericht op de snelste  circuitrijders. Data hiervoor (inclusief een-op-een-programma’s) zijn 18-19 juni en 25-26 september. Plaats van handeling: Misano World Circuit Marco Simoncelli. De wapens van het evenement? Panigale V2 en Panigale V4S.

De DRE Track Warm Up is gericht op beginnende circuitrijders. In de theorie komen zaken als zitpositie, remmen en rijtechnieken aan bod. De echte lol vindt natuurlijk plaats op het circuit. Bij die circuitsessies zitten de deelnemers op een Ducati Panigale V2. De DRE Track Warm Up vindt niet plaats op Misano, maar op de Modena Autodrome.

Voor de jonge enthousiastelingen organiseert Ducati de DRE Rookie op de Modena Autodrome. Alleen bedoeld voor leergierige jonkies tussen de 18 en 24 jaar oud met een A2-rijbewijs. Als je ouder bent kun je deelnemen aan de DRE Road. Instructeurs schaven aan de rijtechniek van de deelnemers die op een keur aan nieuws Ducati’s rijden.

Mocht je alles willen weten van de DRE of je direct willen inschrijven dan kan dat op deze website.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws