Nieuws

Christini zet voorwiel van KTM Adventure’s aan het werk

Net als zo’n beetje iedere andere avonturier op de planeet, beschikken ook de 1190 en 1290 van KTM alleen over achterwielaandrijving. Stel je toch eens voor hoe fijn zou zijn om in het zand niet over één, maar twee trekkende wielen te beschikken.

Die wens wordt binnenkort werkelijkheid als Christini haar all-wheel drive-kit voor de grote avonturiers van KTM lanceert. Het enige dat je nodig hebt is wat technische kennis en een goed gevulde portemonnee. Met een prijs van ruim 4500 dollar is de kit immers niet bepaald een koopje. Daar staat wel tegenover dat je van de al zeer capabele machines echt grip-monsters maakt.

Christini’s volledig mechanische oplossing is zo ontworpen dat deze er zonder aanpassingen aan het blok of frame, opgeschroefd kan worden. Volgens het Amerikaanse bedrijf doet een beetje capabele monteur daar zo’n 6 tot 8 uur over. In onderstaande video is te zien hoeveel verschil het maakt om met een aangedreven voorwiel te rijden. 

All-wheel drive adventure bikes? Game changing? Another topic for Tech Talk Taco Tuesday. #tttt #dirtbiketest #awdmotorcycle #jimmylewisoffroad

Gepostet von Dirtbiketest.com am Dienstag, 2. April 2019

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws