Nieuws

Chinese kloon van Harley-Davidson V-Rod

Zelfs onze Chinese collega’s waren verrast toen ze afgelopen maand de registratie van de nieuwe Honling HL1250-A ontdekten. Als je heel goed kijkt zie je een Chinese interpretatie van de Harley-Davidson V-Rod.

Het is in ieder geval niet de eerste Chinese kopie van een Harley-Davidson, maar toch is de komst van deze HL1250-A verrassend. Zeker omdat het voorbeeld, de Harley VRSC V-Rod, al lang uit het gamma van de Amerikaanse fabrikant is verdwenen. Dit is overigens ook de enige foto van de Holing HL 1250-A die momenteel in omloop is. 

Volgens de eerste gegevens wordt deze cruiser aangedreven door een vloeistofgekoelde V-twin met zo’n 1.250 cc cilinderinhoud. Het blok lijkt aan de buitenzijde in ieder geval op dat van de Harley, tot aan de dubbele bovenliggende nokkenassen aan toe. Helaas schijnt het topvermogen op slechts 95 pk te liggen, niet heel indrukwekkend voor zo’n dik blok. 

Ook het stalen buizenframe doet denken aan dat van de V-Rod, net zoals de opvallende lijnvoering aan de achterzijde. De voorkant oogt evenwel flink anders met een dikke moderne upside-down-voorvork en een radiaal gemonteerde remklauw voor de forse enkele remschijf. Beide wielen ogen ook indrukwekkend en dat geldt ook voor de reusachtige 310-achterband. Opvallend is ook het gebruik van een enkelzijdige swingarm voor een cruiser als deze.

Of de Honling ook naar Europa of Amerika komt, is nog niet duidelijk, maar lijkt ons niet erg waarschijnlijk.   

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws