Nieuws

Chinese 800 cc viercilinder in ontwikkeling

Chinese motorfabrikanten zetten meer en meer in op motoren met meer cilinderinhoud en meer cilinders om in het spoor van Japanse en Europese fabrikanten te blijven. Onlangs doken patenttekeningen van een 800cc vier-in-lijn-blok op.

Een van de Chinese fabrikanten is Wuyi Weisenke Power Technology, dat momenteel met de VSK800 een modern ogende viercilinder-lijnmotor voor gebruik in diverse middenklasse-modellen van Chinese merken ontwikkelt. Op opgedoken patentbeelden worden de eerste details prijsgegeven. Alhoewel Wuyi Weisenke Power Technology aangeeft het vloeistofgekoelde motorblok zelf ontwikkeld te hebben, doen de vorm van het carter en de verdere opbouw vermoeden dat de Chinezen met een schuin oog naar het motorblok van de CB650R hebben gekeken.

De 800 in de aanduiding van het blok duidt zeer waarschijnlijk op een longinhoud van 800 cc. De DOHC-viercilinder met benzine-injectie zou makkelijk iets meer dan 100 pk moeten kunnen leveren en daarmee bij uitstek geschikt zijn voor middenklasse naked bikes of sportmotoren.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws