Nieuws

Chaos tijdens MotoGP-wedstrijd in Le Mans

Zeg je Le Mans, dan zeg je vaak wisselvallig weer. Automatisch zeg je dan ook vaak spektakel, dat heeft dit raceweekend wel weer bewezen. Met 44 crashes in 6 sessies op de eerste trainingsdag beloofde de wedstrijd op het circuit van Le Mans in Frankrijk weer een sensationele te worden. En dat werd het, met als winnaar Jack Miller.

De wedstrijd gaat zonder regen van start, maar de donkere wolken verklappen dat er met alle scenario’s rekening moet worden gehouden. Jack Miller start goed en neemt de kop over van polesitter Fabio Quartararo. Niet veel later wordt de witte vlag gezwaaid en met vijf droog gereden ronden worden de slicks verruilt voor regenbanden. Marc Marquez, in het verleden sterk tijdens flag-to-flag wedstrijden, neemt in de pitlane de leiding over maar gaat een aantal ronden later onderuit. Hierdoor komt Quartararo weer aan kop, Miller wordt bestraft met een dubbele longlap-penalty vanwege het te snel rijden in de pitstraat. Even later krijgt ook Fabio Quartararo een (enkele) longlap-penalty vanwege het verkeerd parkeren tijdens het wisselen van machine. Miller neemt hierdoor de kop over een geeft deze niet meer terug aan de Fransman. Ondertussen is Johann Zarco naar een derde plek opgeklommen en rijdt ruim anderhalve seconde sneller rond dan zijn landgenoot. In de slotfase weet hij voorbij te gaan aan Quartararo en verzekert zichzelf van een tweede plaats. Quartararo maakt het podium compleet, Francesco Bagnaia en Danilo Petrucci completeren de top vijf. Crashes zijn er voor Morbidelli, Mir, Rins (twee keer), Marc Marquez (ook twee keer) en Oliveira. De beide fabriekscoureurs van Aprillia, Lorenzo Savadori en Aleix Espargaro, zien de finish ook niet, zij vanwege problemen met hun machines.

Bo Bendsneyder onderging afgelopen week een operatie tegen armpump, maar ondervond daarvan duidelijk geen hinder tijdens de (droge) Moto2-wedstrijd. Hij weet zich na een wat hectische openingsfase te settelen in een groepje achtervolgers en finisht uiteindelijk als vijfde.

Over twee weken staat de GP van Italië op het circuit van Mugello op de kalender. De tussenstand in het WK is als volgt:

1.    Fabio Quartararo – Yamaha – 80 punten
2.    Francesco Bagnaia – Ducati – 79 punten
3.    Johann Zarco – Ducati – 68 punten
4.    Jack Miller – Ducati – 64 punten
5.    Maverick Viñales – Yamaha – 56 punten

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.