Nieuws

CFMoto MT800: Chinese adventure met KTM-blok

Het Chinese merk CFMoto heeft een innige band met KTM. De Oostenrijkers hebben CFMoto namelijk ingelijfd als productiepartner en zijn ook voor 49 procent eigenaar van het bedrijf. En dat heeft duidelijk ook voordelen voor CFMoto, want de Chinezen zijn druk bezig met de ontwikkeling van haar nieuwe MT800. Een avontuurlijk ingestelde motor met in het hart, hetzelfde blok dat in de KTm 790 ligt.

Eerder doken al spyshots op van de nieuwe Chinese Adventure en nu zijn ook de octrooiaanvragen openbaar gemaakt. Dus kunnen we al het een en ander zeggen over de nieuwe Adventure van CFMoto. De motor kan, technisch, gezien worden als een zusje van de KTM 790 Adventure. Maar wel met een eigen look, want daarvoor heeft CFMoto zich meer gebaseerd op de Triumph Tiger 900 en Honda Africa Twin.

Het gespotte prototype stond verder op spaakwielen – 19 inch voor, 17 inch achter –, heeft een dubbele schijfrem voor, een middenbok, upside-down voorvork met laag geplaatst spatbord, een carterbeschermer en een volledige kofferset. Andere opvallende zaken zijn het laag ogende zadel, de grote tank en ruimschoots aanwezige windprotectie. Stuk voor stuk kwaliteiten die je aan een toergerichte adventure kan toeschrijven. Het dashboard is nog niet op de gevoelige vastgelegd, dus blijft het hier bij speculeren. Al is het aannemelijk dat CFMoto hiervoor een TFT-scherm met connectiviteitsmogelijkheden gebruikt.

Mocht CFMoto de Oostenrijkse twin ongewijzigd overnemen, dan betekent het dat de MT800 beschikt over een topvermogen van 95 pk en 88 Nm koppel. Vermoedelijk wel met een eigen blokmapping. In hoeverre deze dan invloed heeft op het vermogen, zal moeten blijken.

Hoe lang het nog duurt voor de MT800 gelanceerd wordt, is niet bekend. Afgaande op de foto’s zal het echter niet lang meer duren. De motor die te zien is oogt namelijk al zeer productierijp. Wij vermoeden dan ook dat het een 2021 model zal zijn. Of CFMoto dat betekent dat de MT800 komend jaar ook in Europa op de markt komt, is eveneens onduidelijk.  CFMoto is in ieder geval bezig met de Europese markt. Dus het we denken het wel. Al moeten we er mogelijk iets langer op wachten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws