Nieuws

CF Moto 700CL-X Heritage

In november 2019 presenteerde het Chinese CF Moto op de Eicma een nieuw modelplatform genaamd 700CL-X. Deze herbergt een drietal uiteenlopende modellen, te weten de Sport, Adventure en Heritage. En die laatste komt nu definitief naar de Benelux. Wie ‘m nu al besteld, krijgt bovendien een flinke korting!

Dat het Chinese CF Moto, al sinds 2013 een partner van KTM, bekend is met het modulaire bouwsysteem, bewezen ze met de 650-lijn rond een volledig in eigen beheer ontwikkelde vloeistofgekoelde paralleltwin. En precies dat aggregaat vormde de basis voor het nieuwe, moderne 700-blok van de CL-X met onder meer ride-by-wire en anti-hop koppeling. Een vier millimeter langere slag tilt de cilinderinhoud van 649 naar 693 cc, waaruit 73 pk en 68 newtonmeter koppel wordt geëxtraheerd. Serieuze waarden, waarmee de CL-X zich op ooghoogte rijdt van concurrenten als Yamaha en Kawasaki. Niet alleen motorisch gezien lijkt de Chinees een serieuze concurrent te worden van de gevestigde orde, ook qua rijwielgedeelte. Het blok hangt in een elegant ogend brugframe van stalen buis, aan de voorzijde vind je een volledig instelbare KYB upside-down vork en ook de eveneens van KYB afkomstige schokdemper achter is instelbaar, zijn het enkel qua veervoorspanning en uitgaande demping.
Ook qua uitrusting valt er weinig te klagen. De 700 is onder meer voorzien van led-verlichting rondom, twee rijmodi, tractie-controle, USB-aansluiting, Continental ABS en zelfs cruise-control. Zeker in het zwaarbevochten middensegment een meer dan volwassen uitrusting.

Zoals gezegd komt de CL-X er in drie varianten, die elk een eigen segment bedienen. Zo is de Sport uitgerust met 17 inch gietwielen, terwijl de Adenture weer de beschikking krijgt over spaakwielen. Deze Heritage heeft een 17 inch achter- en 18 inch voorwiel, voorzien van passend Pirelli MT60 retroschoeisel. Een fraaie machine om te zien, ronduit compleet en dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De 700CL-X Heritage gaat namelijk € 7.699,- (België € 6.899,-) kosten. En bestel je ‘m nu al, dan krijg je nog een fikse extra korting, tijdelijk betaal je namelijk € 7.099,- (België € 6.399,-). Info: www.cfmotobenelux.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws