Nieuws

CCM als ultiem bewijs van Brits vakmanschap

Slechts het beste van het beste is goed genoeg voor CCM’s verjaardagscadeau voor de motorwereld. De Britten gebruiken het nobele titanium voor het frame en uitlaatsysteem van de Heritage ’71. Een domper: dit cadeautje kost je € 34.000,- en daar komen nog wat belastingen bovenop.

Met de Heritage ’71 viert CCM haar vijftigjarige bestaan. Waarom de motorfiets dan in 2022 uitkomt en niet een halve eeuw na oprichtingsjaar 1971 is een raadsel. De mannen van CCM kunnen waarschijnlijk beter lassen dan rekenen. Neem alleen al het titanium uitlaatsysteem dat handmatig is opgebouwd en gelast uit 64 losse delen. Of kijk alleen al eens naar het kunstwerkje dat benzinedop heet.

Van voor tot achter bestaat de Heritage ’71 uit lekker spul. Voor de remmen draaft vanzelfsprekend Brembo op, de wielen zijn lichte zevenspaaks Dymag racewielen en bij de vering komt – wie anders – Öhlins om de hoek kijken. Ook de boutjes, moertjes en remschakel-set zijn van titanium en daarom blijft het drooggewicht beperkt tot 136 kilo.

De 600cc eencilinder perst er 62 pk en 66 Nm uit en dat levert een energieke pk-gewichtsverhouding op. De Heritage ’71 is daarmee op papier in ieder geval een ultiem stukje speelgoed. Helaas is het wel speelgoed voor de rich and famous. Deze motorfiets zie je waarschijnlijk eerder terug in Hollywood (bereden door een hipster acteur) dan in een Vinex-wijk in de polder. CCM bouwt namelijk slechts 71 exemplaren, maar vraagt er per stuk wel 29.000 Britse ponden voor. Interesse? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws