Nieuws

Castiglioni overleden

Gisteren, 17 augustus is Claudio Castiglioni op 64-jarige leeftijd na een lange strijd met een slepende ziekte overleden in een ziekenhuis te Varese,.

Castiglioni heeft enorm veel betekend voor de (Italiaanse) motorindustrie. Het begin kapitaal werd verdiend met zijn metaalfabrieken (o.a. scharnieren, sloten, bouwbeslag, kofferbeschermingshoeken e.d.) en daar werd onder meer Ducati mee gered, in 1978 Cagiva gestart, MV Agusta opnieuw in de markt gezet en Husqvarna overgenomen.

Claudio Castiglioni was een Italiaan ‘volgens het boekje’. Hij was temperamentvol, gepassioneerd en zag motorfietsen in hun ultieme vorm als kunst.

Net als de eerste WK Superbike titels van Ducati en een aantal Enduro, Motorcross en Supermotard wereldtitels voor Husqvarna onder zijn leiding behaald werden, blonk ook Cagiva uit in de motorsport (MX, Parijs-Dakar en GP500). Castiglioni’s passie voor motoren zorgde ervoor dat iconen als de Cagiva Elephant en Mito, Ducati 916 en Monster en de MV Agusta F4 en Brutale het levenslicht zagen.

Vorig jaar gaf Claudio Castiglioni de fakkel over aan zijn zoon Giovanni, die al een paar jaar het bedrijf mee leidde en nu verder zal bouwen aan wat zijn vader trots “de mooiste motoren ter wereld” noemde.

Er is een groots man gestorven, er is een legende geboren.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.