Nieuws

Cardo en LS2 slaan handen ineen

Cardo, fabrikant van communicatiesystemen, en helmfabrikant LS2 zijn de eersten die een geïntegreerde communicatieoplossing op basis van een nieuwe standaard aankondigen.

LS2 heeft gekozen voor de Universal Communication Solution (UCS) standaard met vijf nieuwe UCS-ready helmen, die compatibel zijn met de technologie van Cardo Systems.  De LS2 4x kan worden geïntegreerd in de nieuwe Advant-lijn en de Infinity II en Iinfinity II Carbon helmen.

De LS2 4x verbindt tot vier rijders via Bluetooth tot 1,2 km, beschikt over JBL Sound, Natural Voice Operation, OBi en is volledig waterdicht. De compacte unit beschikt ook over automatisch herverbindende Bluetooth, zodat rijders hun eigen rit kunnen rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over verbindingsproblemen.

De UCS-standaard geeft motorrijders de vrijheid om communicatieapparatuur te kiezen, te veranderen en te vervangen zonder afbreuk te doen aan pasvorm en uiterlijk. Net zoals de autofabrikanten en producenten van autoradio’s universele maten en bevestigingen (DIN/Double DIN Standard) hebben aangenomen, standaardiseert de Universal Communication Solution de grootte en vorm van communicatiesystemen, zodat ze geïntegreerd kunnen worden in nieuwe motorhelmen en voldoen aan de nieuwe ECE 22.06-normen.

De LS2 4x zal in april 2023 verkrijgbaar zijn bij LS2-dealers voor € 279,-. Info: www.cardosystems.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws