Nieuws

Cafe Racers in Wieze

Moto Retro Wieze
Moto Retro Wieze staat op 9 & 10 februari. in het teken van de Café Racers! Net zoals de Whisky Single Malts onmiskenbaar Schots zijn, zijn de Café Racers van oorsprong oerdegelijk Brits.

Je moet het maar doen als jeugdige modale motorliefhebber met een schrijnend gebrek aan financiële middelen : je eigen droomracer maken die als samenraapsel ontegensprekelijk beter is dan de oorspronkelijke officiële modellen.
De Britse motorfanaten deden het Er waren niet echt veel plaatsen waar deze stoere jongelingen met hun racers welkom waren, daarom gingen ze maar naar chauffeurscafé’s aan zoals het Ace Café in Londen. Vandaar de naam Café Racers…

Moto Retro Wieze brengt hulde aan de illustere Café Racer geschiedenis en spreid dit over 2 edities. Op 9 en 10 februari 2013 is het de beurt aan de jaren ’50, ’60 en ’70 met vooral een blik op de allereerste Britse modellen. De editie van 2014 brengt dan de café racers vanaf de jaren ’80 tot op heden samen op één platform. En dat werd hoog tijd horen we vele café racer aficionados denken….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws