Nieuws

Bruce Anstey moet 2018 Isle of Man TT missen wegens kanker

Dertienvoudig TT-winnaar Bruce Anstey moet de wedstrijd op Isle of Man missen en de verwachting is dat hij dit hele seizoen niet in actie komt. Dat maakte zijn partner Anny Ramsey via Facebook bekend. Bij de 48-jarige coureur uit Nieuw Zeeland is opnieuw kanker geconstateerd.

“Nou mensen, sommigen van jullie weten al dat we s*** nieuws hebben”, schrijft Ramsey op Facebook. “Helaas is Bruce ziek geworden. Er zijn meerdere tumoren in zijn longen, en een tumor in zijn ruggengraat gevonden. Daarnaast is er er een bloedprop op een van de longen gezien.” Volgens Ramsey is de kans klein dat Anstey dit jaar zal rijden, omdat hij zich moet voorbereiden op zijn behandeling.

Het is niet de eerste keer dat Anstey te maken krijgt met kanker, zo werd eerder teelbalkanker bij hem geconstateerd. Eind 1990 werd hij hiervan genezen verklaard. Kort na de bekendmaking op Facebook werd de coureur overspoeld met steunbetuigingen. Onder meer van de organisatie van Isle of Man TT en North West 200, waar Anstey ook aan zou deelnemen. Padgetts Racing, het team van de Nieuw Zeelander, stuurde een twee met foto’s van Anstey en de tekst: ‘We houden van jullie Bruce en Anny.’

 

 

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.