Nieuws

‘Brommers kiek’n’

Wist je trouwens waar die in het Oosten wereldberoemde spreuk vandaan komt? Heel lang geleden, in de jaren zeventig of nog eerder, was er aan de oostzijde van de IJssel een Echt Grote Dancing. Een complex van waarlijk Randstedelijk formaat.

En als een koppel elkaar aan de bar of op de dansvloer had leren kennen en de kennismaking wat intiemer voort wilde zetten was de vraag aan de schone jonkvrouwe om haar in prettige tweezaamheid af te zonderen: “Kom je mit, brommers kiek’n?

Daar buiten bij de fietsenstalling is menig eerste kus gestolen…

Ook leuk: Het is nu winter. Koud en nat. Voor een paar tientjes vlieg je naar een plek in de zon. Als die plek aan het water is, dan heb je een grote kans er een PADI duikschool te treffen. Dan ben je binnen een dag op wat gebrevetteerd Open Water Diver. En dat vergroot je mogelijkheden om: brommers te kiek’n eens op een heel andere manier in te vullen. Er liggen nog al wat motorfietsen onder water. Al een poosje.

Uit eigen onderzoek blijkt dat veel motorrijders gevoelig zijn voor sportduiken. Zal te maken hebben met het gevoel voor vrijheid dat ons zo lief is. En we zijn er natuurlijk ook al aan gewend om nat te worden als we onze hobby beoefenen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws