Nieuws

Britten op de Zwarte Cross

De Zwarte cross komt steeds dichterbij en de rijders in de Superklasse MX1/MX2 zijn er helemaal klaar voor om met veel geweld van start te gaan en er een waar spektakel van te maken. Trots maakt de organisatie bekend dat er vanuit Engeland 3 topteams met hun snelle rijders naar Lichtenvoorde komen.

Het Putoline Apico Honda team komt met de MX2 kampioen van Engeland Neville Bradshaw uit Zuid Afrika naar de Zwarte cross.

Vorig jaar werd de Zuid-Afrikaan maar liefst twee keer kampioen van Engeland en dit zowel bij de British Masters Pro MX2 kampioenschap als bij de Red Bull Pro National MX2 kampioenschap. Ook zal het team met James Harrison uit Engeland aan de start verschijnen. De pas 19 jaar oude Harrison heeft dit jaar laten zien dat hij de juiste snelheid heeft bij de MX2 en zal dus samen met zijn teamgenoot Bradshaw vol gas over het circuit knappen.

Het LPE Kawasaki team zal o.a. met Gert Krestinov uit Estland van start gaan. 

Krestinov wist vorig jaar nog de GP MX3 in Valkenswaard te winnen waarbij onze winnaar van de Superklasse 2013 Mike kras (helaas i.v.m. blessure dit jaar niet aanwezig) tweede werd achter Krestinov. LPE Kawasaki rijder Paul Neale uit Engeland zal ook zeker gaan voor een plaats vooraan in het algemeen klassement.

Het Britse Oakleaf Kawasaki Team zal van start gaan met Pritt Rätsep uit Estland.

Rätsep die momenteel 6e staat in het Britse National MX1 kampioenschap. Hij is een echte gangmaker op het circuit en zal zeker voor een topklassering gaan tijdens de Zwarte cross.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws