Nieuws

Brandglas…

Iemand had een Haley van van Swarovski kristallen gekocht (zeg maar 1/10 op de schaal van een echte) Die man woonde in een riante villa. Had die Harley dus op de vensterbank gezet.

Leuke plek, zou je denken, niet!? Maar op een zonnige dag gingen die Swarovski kristallen als een vergrootglas fungeren en is het hele huis afgebrand! Het enige wat ie nog over heb is die Harley van Swarovski!

Moraal: zet nooit een kristallen Harley in je vensterbank!

… en zo zijn er meer ‘broodjes aap’ of  ‘urban legend’ ‘verhalen.

Wel eens gehoord van:

De wonder motor
Een chemicus in Engeland doet in de jaren ’60 een enorme ontdekking: hij ontdekt hoe je een motor op water kunt laten lopen. Dit mag met recht de grootste ontdekking aller tijden genoemd worden: voor altijd genoeg brandstof, geen luchtvervuiling meer en goedkope mobiliteit voor iedereen.
De man houdt zijn vinding uiteraard angstvallig geheim; alleen enkele van zijn assistenten zijn -zeer globaal- op de hoogte. Nog voor de chemicus start met de octrooi-aanvraag, krijgt hij bezoek van enkele directeuren van de grote oliemaatschappijen: Shell, BP, Texaco enzovoorts.

Wat er precies besproken wordt is tot op de dag van vandaag nog steeds niet bekend, maar de formule om een motor op water te laten lopen ligt nu ergens diep weggestopt in een hele veilige kluis bij een van de oliemaatschappijen. De chemicus leeft nu teruggetrokken als multi-multimiljonair. Hij weigert angstvallig om te spreken over zijn vinding, omdat hij weet wat er dan met hem en zijn familie zal gebeuren…….

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws