Nieuws

Brabus bouwt zeer exclusieve KTM

Het tuningbedrijf Brabus staat gewoonlijk voor tot 800 pk gekietelde peperdure V12’s van Mercedes. De Duitsers hebben zich nu ook op een KTM gestort. Op basis van een 1290 Super Duke R Evo bouwt het 154 exemplaren van de Brabus 1300 R; 77 rode en 77 zwarte. De online verkoop begint 14 februari om 15.00 uur.

Vreemd genoeg waagt tuner Brabus zich niet aan het opvoeren van het motorblok. Dat produceert dus nog altijd 180 pk en 140 Nm. Dat is blijkbaar zelfs indrukwekkend genoeg voor de pk-freaks van Brabus. Om al het vermogen aan de grond te krijgen behoudt de naakte special het elektronische veersysteem van WP. Dat heeft maar liefst zes verschillende voorgeprogrammeerde standen van demping kent.

Het is dus vooral de verpakking die Brabus aanpakt, en dat doen de Duitsers met veel carbon en een eigen kleurenschema. De negenspaaks wielen zijn lichter dan het origineel en verder monteert Brabus een andere dubbele uitlaatdemper, carbon belly pan, een verwarmd zadel en immense luchthappers. De mannen achter de CNC-freesbanken hebben zich uitgeleefd op verstelbare voetsteunen, rem- en koppelinghendel en kroonplaten. Als Brabus hetzelfde prijsniveau hanteert als bij zijn vierwielers, is het verstandig om voor 14 februari nog even flink door te sparen. Moet en zal je deze Brabus hebben? Klik dan hier naar de online verkoop en neem de veertiende februari vrij.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws