Nieuws

Bouwt Honda aan een nieuwe supersport-machine?

De geruchtenmolen draait op volle toeren rond Honda. Niet in de laatste plaats doordat het bedrijf onlangs flink wat patenten heeft laten vastleggen. Zo konden we eerder al berichten over een nieuwe mid-sized Africa Twin, een kleinere Monkey en ook nieuwe NC-modellen. Dit keer draait het echter om een nieuwe supersport.

En niet zo maar één, maar een gloednieuwe Honda CBR600RR-R. En dat die motor gaat komen, lijkt meer dan een hardnekkig gerucht, want er zou ook al een presentatiemoment geprikt zijn in het najaar van 2020. Als dat klopt, dan zou de nieuwe CBR600RR-R begin 2021 mogelijk al op de markt kunnen zijn en komt er een eind aan de 5 jaar afwezigheid van het model op de Europese markt

Honda besloot de CBR600RR in 2016 namelijk niet meer in Europa te voeren met de aankondiging van de Euro4-norm. Dat ging gepaard met een sowieso afnemende interesse in het supersport-segement. Al beleefde deze onlangs nog wel een soort van kleine comeback met de introductie van de Yamaha YZF-R6 en Kawasaki ZX-6R. Was dat voor Honda ook hét moment om terug te keren naar het ooit zo populaire 600-segment? Het lijkt er wel op!

Gezien de modelaanduiding, heeft het er eveneens schijn van dat de nieuwe CBR600RR-R in ieder geval gebaseerd is op de nieuwe Fireblade, die sinds het 2020-model ook een extra R ander de RR heeft staan. Of dat voor het design en de techniek ook geldt, is voorlopig nog koffiedik kijken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws