Nieuws

Bosch laat smartphone alarm slaan bij ongeval

Onder de noemer “Help Connect” heeft Bosch een nieuw veiligheidssysteem voor motorrijders gepresenteerd. Daarmee moet het mogelijk zijn om automatisch alarm te slaan als een motorrijder betrokken raakt bij een ongeval.

Op zich geen nieuwe ontwikkeling, want verschillende motorfabrikanten bieden al een soortgelijk systeem aan dat doorgaans e-call wordt genoemd. Toch kiest Bosch voor een tot op heden niet bewandelde weg, want in plaats van het aanbieden van een accessoire, hoef je voor het Bosch-systeem alleen een app op je telefoon te installeren.

Deze app, genaamd ‘Vivatar’ is zo ontwikkeld dat hij automatisch contact kan leggen met hulpdiensten in geval van een noodsituatie. De informatie die daarvoor gebruikt wordt, wordt door de motorfiets zelf geleverd. De enige voorwaarde om de app te kunnen gebruiken, is dat de motor beschikt over over de nieuwste generatie van Bosch haar 6D-IMU. Deze sensor wordt vanaf dit modeljaar in verschillende motorfietsen gebruikt. Bosch zelf kon echter nog niet zeggen welke fabrikanten van plan zijn deze extra functie te implementeren. Maar hier moet snel meer duidelijkheid over komen.

Wel is duidelijk dat Bosch het systeem eerst in Duitsland wil uitrollen, voor andere landen toegang krijgen tot de app. Daarnaast zit er een abonnementsvorm aan de app verbonden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws