Nieuws

Boek Henk van Kessel in de maak

Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat Henk van Kessel niet alleen zijn eerste Grand Prix won, maar aansluitend ook de wereldtitel in de 50cc-klasse pakte. Van Kessels lange sportieve loopbaan (twintig jaar) wordt momenteel gedocumenteerd voor een volgend jaar te verschijnen boek.

De auteurs van het boek over Van Kessel zijn dezelfde personen die eerder het boekwerk Motocross der Azen – Een Gouden Tijdperk (2014) en Jan Clijnk – Het Atoomkanon van Helmond (2018) uitbrachten. Het zijn mensen die hun werk overduidelijk serieus nemen. Sinds de aanvang van de coronacrisis begin 2020 is het team al bezig met het verzamelen van documentatie en foto’s van Henk van Kessel.

De Millenaar Van Kessel won zijn allereerste Grand Prix in de 50cc wegrace op het circuit van Clermont Ferrand (zie finishfoto) op een fabrieksmachine van Van Veen Kreidler. Op 25 augustus 1974 haalde hij de wereldtitel in de 50cc-klasse binnen op het Tsjechische circuit van Brno. De lancering van het boek staat gepland voor 21 april 2024. Jawel dat is precies vijftig jaar na het behalen van Van Kessel’s eerste Grand Prix overwinning.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws