Nieuws

Bo Bendsneyder in KTM Moto3 fabrieksteam

De 16-jarige Bo Bendsneyder heeft een contract getekend bij Red Bull KTM Ajo. Daarmee maakt de jonge Rotterdammer een prachtige sprong in zijn racecarrière. Als kampioen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2015 wordt hij opgenomen in het fabrieksteam van KTM in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.
Al vanaf het begin van het seizoen liet Bendsneyder zien de sterkste te zijn in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Het kampioenschap kon twee races voor het eind al gevierd worden toen de Rotterdammer acht van de tot dan toe elf verreden races had gewonnen. Volgend jaar blijft hij onder de vleugels van Red Bull en mag hij zijn talent verder tot bloei laten komen op een fabrieksmachine van KTM in de Moto3. Bendsneyder tekent een 1-jarig contract met een optie tot verlenging. Deze overeenkomst is mede dankzij de inspanningen van de motorbond KNMV tot stand gekomen.
“Dit is het mooist denkbare scenario voor elke coureur die vanuit de Red Bull MotoGP Rookies Cup wil doorstromen naar de Moto3. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans krijg om bij Red Bull te blijven en kan niet wachten om met dit team aan de slag te gaan!” aldus Bendsneyder.

Bendsneyder heeft alle mogelijke Nederlandse raceklassen de afgelopen jaren doorlopen en toont daarmee aan dat Nederland op de goede weg is als het gaat om talentopleiding. Zijn racecarrière begon als zevenjarige bij de minibikes, vervolgens stroomde hij door naar het Molenaar NSF100 Championship, de Moriwaki Cup, de Yamaha R125 Cup, RVB Racing Team en uiteindelijk kwam hij vorig jaar terecht bij het Dutch Racing Team. Hiermee is hij het schoolvoorbeeld van een jonge coureur die met veel talent en weinig financiële middelen kan doorgroeien naar de mondiale top. De Nederlandse opleidingsklassen geven jonge coureurs alle mogelijkheden om het racen onder de knie te krijgen, ervaring op te doen en om zichzelf te ontwikkelen tot een complete coureur die klaar is voor het grote werk.
De laatste jaren werd Bendsneyder intensief begeleid door KNMV-bondscoach Barry Veneman. “Het is geweldig om te zien hoe een talent als Bo is doorgegroeid naar internationaal niveau. We werken er hard aan om meer jonge Nederlandse coureurs in zijn voetsporen te laten treden.”

Bendsneyder: “Dat er nu in Nederland zoveel opleidingsmogelijkheden zijn voor jonge coureurs is een hele goede ontwikkeling voor de Nederlandse motorsport. Ik heb er heel veel geleerd de afgelopen jaren. Er stromen maar weinig landgenoten door naar de Moto3 of nog hoger. Hopelijk ben ik een inspiratiebron voor veel jonge coureurs die, net als ik, ook dromen van een race carrière in de MotoGP. Voor mij is die droom werkelijkheid geworden en ik hoop dat de komende jaren nog veel meer Nederlanders de stap kunnen zetten.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws