Nieuws

BMW’s. Uit Thailand

BMW Motorrad gaat motorfietsen onder eigen merk produceren  in Thailand.

De bouwlocatie was er al. De motorfiets productie gebeurt in eerste instantie in een enkele ploegendienst , en uitsluitend voor de groeiende markt in Thailand zelf.

“De BMW Group fabriek in Rayong is de enige in ons wereldwijde productie-netwerkwaar we producten van onze drie merken (BMW , Mini en BMW Motorrad) – samen maken”, vetelt Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van BMW AG.

Stephan Schaller , hoofd van BMW Motorrad : “De assemblage van motorfietsen in Rayong is een belangrijke stap in de implementatie van de wereldwijde groeistrategie van BMW Motorrad. Door de lokale productie van de BMW F800R vergroten we onze aanwezigheid op de markt in Thailand.

BMW Motorrad is al sinds 2001 aanwezig in Thailand maar de modellen voor de Thaise markt kwam uit de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn. “Voor de eerste keer gebruiken we een aparte BMW fabriek in het buitenland voor de productie van BMW motorfietsen . Voor de toekomst op middellange termijn zullen we nagaan hoe de BMW Group fabriek in Rayong verder uitgebreid kan worden om er BMW motoren te produceren voor andere markten dan Azië”, aldus Stephan Schaller, hoofd van BMW Motorrad.

Stephan Schaller , hoofd van BMW Motorrad: “De BMW F800R kunnen wij dankzij deze locatie voor een geweldige prijs produceren, zo versterken we onze marktpositie.

… en wanneer de Thaise BMW’s hier dan superscherp geprijsd op de markt komen? Dat soort info viel buiten het persbericht.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws