Nieuws

BMW’s. Uit Thailand

BMW Motorrad gaat motorfietsen onder eigen merk produceren  in Thailand.

De bouwlocatie was er al. De motorfiets productie gebeurt in eerste instantie in een enkele ploegendienst , en uitsluitend voor de groeiende markt in Thailand zelf.

“De BMW Group fabriek in Rayong is de enige in ons wereldwijde productie-netwerkwaar we producten van onze drie merken (BMW , Mini en BMW Motorrad) – samen maken”, vetelt Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van BMW AG.

Stephan Schaller , hoofd van BMW Motorrad : “De assemblage van motorfietsen in Rayong is een belangrijke stap in de implementatie van de wereldwijde groeistrategie van BMW Motorrad. Door de lokale productie van de BMW F800R vergroten we onze aanwezigheid op de markt in Thailand.

BMW Motorrad is al sinds 2001 aanwezig in Thailand maar de modellen voor de Thaise markt kwam uit de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn. “Voor de eerste keer gebruiken we een aparte BMW fabriek in het buitenland voor de productie van BMW motorfietsen . Voor de toekomst op middellange termijn zullen we nagaan hoe de BMW Group fabriek in Rayong verder uitgebreid kan worden om er BMW motoren te produceren voor andere markten dan Azië”, aldus Stephan Schaller, hoofd van BMW Motorrad.

Stephan Schaller , hoofd van BMW Motorrad: “De BMW F800R kunnen wij dankzij deze locatie voor een geweldige prijs produceren, zo versterken we onze marktpositie.

… en wanneer de Thaise BMW’s hier dan superscherp geprijsd op de markt komen? Dat soort info viel buiten het persbericht.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.