Nieuws

BMW verbiedt…

De Hobbyist is een plaatselijk wereldberoemde leverancier van onderdelen voor (oudere) BMW’s. Het bedrijf heeft in de loop der tijd een groeiende schare aan klanten op gebouwd.

Maar hoeveel liefde, kennis en specialisme er binnen de Hobbyist ook is, het bedrijf was geen officieel BMW dealer of zo.

De onderdelen die je er kon kopen, dat waren veel opgekochte (overjarige) spullen van wel officiele dealers, voornamelijk Duitse dealers. En daar heeft BMW Motorrad nu een stokje voor gestoken. De Duitse dealers hebben te horen gekregen dat ze niet meer aan de Hobbyist mogen leveren. Op straffe van het kwijtraken van hun dealerschap.

We snappen een stukje merk bescherming. Maar door deze actie raakte het team van de Hobbyist, dat echt geen bedreiging voor de dealers was,  een belangrijk deel van zijn leveranciers kwijt en is het aanbod van af nu zo lang de voorraad strekt en al drastisch beperkt. En dat levert dan weer een handicap op voor de mensen die zo lang mogelijk samen willen blijven met hun gedateerde Blauw-Witte. Mensen die BMW een warm hart toedragen en die nu verbitterd naar de beslissingen van hun merk wijzen.

En of een geauthoriseerd BMW dealer nu zo blij wordt wanneer je een zijdekseltje voor je R65 wilt hebben of wat specifieke vragen hebt over je BMW die ouder is dan de monteurs bij je dealer?

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws