Nieuws

BMW R18 Tourer gespot tijdens testrit

Vlak voordat BMW de modelfamilie rond haar nieuwe grote boxerblok presenteert is ons deze foto onder ogen gekomen van een testrit met een wel heel opvallende motor. Het is namelijk de, tot dan toe officieel niet bestaande, BMW R1800 Tourer.

Dat BMW druk bezig was met het ontwikkelen van nieuwe motoren rond het nieuwe boxerblok stond ondertussen al wel vast. Het enige waar heel geheimzinnig over gedaan werd, was de vorm waarin we de nieuwe krachtbron uit Beieren zouden gaan zien. Met het uitkomen van deze foto is in ieder geval een eerste tipje van de sluier opgelicht. De Tourer die tijdens het maken van een testrit door onze fotograaf op de gevoelige plaat is vastgelegd, laat zien dat BMW voor een klassieke schuine lijn heeft gekozen die we ook kennen van Harley-Davidson’s Softail-modellen. De druppelvormige tank, het getrapte zadel en de fishtail-achtige einddempers maken die look compleet. Daarnaast heeft BMW aan de voorzijde gekozen voor een lekker grote ronde koplamp die vergezeld wordt door twee extra lampen aan de zijkant en platte richtingaanwijzers. Andere opvallende zaken zijn het hoge en brede stuur, de forste ruit en het feit dat de motor spaakwielen heeft.

Het dashboard bestaat uit een deels digitale ronde klok met een analoge snelheidsmeter. Ook de plek van het stuurslot is met recht nostalgisch te noemen. Deze bevind zich namelijk direct onder het balhoofd. Aan de achterzijde is de Tourer verder voorzien van een opengewerkte cardan. Een ander puntje van aandacht is de zitpositie, deze doet op de foto namelijk wat gedrongen aan doordat de bestuurder zijn benen achter de ver uitstekende cilinderkoppen moet plaatsen. Of dat in de praktijk ook zo is, hopen we snel zelf te ontdekken. We komen erop terug!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.