Nieuws

BMW R1250RS opgefrist voor komend jaar

In 1977 begon het allemaal met de legendarische R100RS en voor 2023 staat alweer de volgende generatie op til. Al komt de nieuwe R1250RS verdraaid veel overeen met het huidige model.

BMW heeft de standaarduitrusting van de RS op een hoger niveau gebracht. Een volledig standaard exemplaar kost in 2023 € 18.800,- maar de motorfiets staat pas in het tweede kwartaal in de showrooms. Vanzelfsprekend is het boxerblok weer van de partij. Het 1.254 cc zware ShiftCam-blok is Euro5 en goed voor 136 pk en 143 Nm. Genoeg voor een sporttoermachine.

Komend jaar zit de Dynamic Traction Control standaard op de RS. Verdere elektronische hulp bestaat uit de rijmodus Eco. Optioneel kan daar ook de rijmodus Pro bij. In die stand stelt de rijder een eigen rijmodus samen. Dat gaat zo ver dat de hoeveelheid motorsleep wordt ingesteld. Dat voorkomt instabiliteit van de achterkant bij hard remmen.

Standaard zit er ook ABS Pro op de R1250RS. Het remsysteem kiest zich daarbij aan de gekozen rijmodus aan. Voor Dynamic Brake Control dien je los je portemonnee te trekken. Het systeem vermindert het koppel tijdens het remmen om de volledige remkracht te benutten.

BMW is een kei in het lekker maken van klanten met extra’s. Dat begint bij de RS al met twee stijlvarianten: Sport en Triple Black. Dat zijn eenpersoonsmotoren waarvoor je – als je toch met duo wilt rijden – een passagierspakket moet aanschaffen. Verder heeft BMW weer de gebruikelijke pakketten op de plank liggen: Dynamic, Comfort en Touring.

Kijk hier voor een BMW-dealer bij jou in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws