Nieuws

BMW R100GS in krat voor 47.250 dollar verkocht!

In 1995 met liefde geassembleerd, ver weg naar Canada geëxporteerd en daar nooit uitgekrat. Het zal je als BMW R100GS overkomen. Maar deze unieke GS werd uit zijn lijden verlost, voor maar liefst 47.250 dollar! Of de nieuwe eigenaar de boxer gaat uitkratten is niet bekend. 

Een rariteit is een BMW GS niet, eerder het tegendeel. Maar dit geval is uiterst zeldzaam. Het draait om een BMW R100GS PD (Paris-Dakar) uit 1995, die nog steeds in het originele krat is verpakt, waarin het destijds de BMW-fabriek in Berlijn-Spandau verliet. Nog nooit mee gereden dus, en ook nog nooit afgemonteerd. Deze zwarte parel met het bekende wit-blauwe embleem is onlangs via het online-veilingplatform Bring a Trailer geveild, voor de lieve som van 47.250 dollar. 

Nadat deze GS in 1995 van Duitsland naar Canada werd geëxporteerd belandde hij bij Blackfoot Motosports in Calgary. Deze dealer verkocht de BMW echter niet, sterker nog, de BMW werd niet eens uitgekrat. Hij liet hem bewust in de opslag staan om de GS zo tot een verzamelaarsobject te laten rijpen. In november 2021 werd de GS in krat verkocht aan Peter Boggia van Moto Borgotaro uit Brooklyn, New York. Moto Borgotaro staat in Amerika bekend als hét adres voor klassieke motorfietsen uit Europa. 

Afgelopen augustus werd de 27 jaar oude R100GS dus geveild voor het genoemde bedrag. Of de GS ooit zal rijden? Die kans lijkt heel klein, aangezien hij bij een verzamelaar terecht is gekomen. En als deze BMW ooit terug naar Europa zou komen, wordt ‘ie waarschijnlijk niet toegelaten op de weg, omdat hij in Canada nooit officieel op kenteken heeft gestaan. 

Van de BMW R100GS PD met grote 35-liter-tank en verchroomde valbeugels werden er tussen 1989 en 1996 op de kop af 9.000 geproduceerd, maar slechts een paar honderd daarvan waren uitgevoerd in deze zwarte Classic-kleurstelling.    

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws