Nieuws

BMW presenteert vernieuwde G310GS

Vier jaar na zijn debuut presenteert BMW een vernieuwde G310GS, met onder andere een aangepast motorblok dat aan de Euro5-norm voldoet en een flink aantal andere aanpassingen. 

De BMW G310GS behoudt zijn bekende 313 cc vloeistofgekoelde eencilindermotor met vier kleppen, en twee bovenliggende nokkenassen, maar de 34 pk sterke krachtbron voldoet nu aan de Euro5-norm. Nieuw is een elektronisch aangestuurd gashendel, wat voor een fijngevoeliger gasrespons moet zorgen. Automatische toerentalverhoging moet het wegrijden versoepelen en plotseling afslaan van de motor voorkomen. De anti-hop-koppeling met zelfbekrachtiging is eveneens nieuw. 

De G310GS had al een led-achterlicht, maar de nieuwste versie heeft nu ook een led-koplamp en led-richtingaanwijzers. De ophanging van de koplamp is bovendien gemodificeerd, waardoor hinderlijke vibraties van de lichtbundel tot het verleden moeten behoren. Nieuw is tevens dat rem- en koppelingshendel nu in vier standen te verstellen zijn. 

Ook de nieuwe G310GS steekt zijn afkomst niet onder stoelen of banken. Met zijn karakteristieke windscherm, hoge voorpartij, opvallende taille en korte, hoge achterzijde heeft hij de hoofdkenmerken van de grotere BMW R1250G. De kleuren zijn eveneens een verwijzing naar de GS-familie. Er zijn drie kleurvarianten voor de BMW G310GS, de covers voor de dynamo, koppeling en waterpomp zijn nu bij alle drie uitgevoerd in Titanium Grey metallic.

Aanvullend op het GS-kleurenschema met de standaardkleur Polar White en zijpanelen van de tank in Grey is de nieuwe BMW G310GS ook verkrijgbaar als sportieve Rallye-stijlvariant. Het frame is uitgevoerd in rood en het frontstuk en middendeel van de tankcover in Kyanit Bue metallic. Ook is er een ‘40 Years GS’ edition van de BMW G310GS, met de kleurstelling van een beroemd model uit de BMW GS historie: de R100GS. Deze speciale editie wordt gesierd door een treffende combinatie van zwart en geel met opvallende graphics op de zijpanelen van de tank. 

De BMW G 310 GS komt in 2021 op de markt met een vanafprijs van € 7.250,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.