Nieuws

BMW Motorrad Welt opent in september

Meer dan duizend vierkante meter groot wordt BMW’s Motorrad Welt in Berlijn-Spandau. Deze ‘wereld’ wordt de place to be voor BMW-rijders.

Honderd jaar motorfietsproductie laat je niet zo maar voorbij gaan. BMW pakt het zelfs zeer groot aan met de opening van de Motorrad Welt. Deze expositieruimte ligt in Spandau in Berlijn. Die locatie is niet zo maar gekozen: hier bouwt BMW sinds 1969 motoren.

Wat kun je als BMW-liefhebber allemaal verwachten in de Duitse hoofdstad? BMW denkt aan fabrieksbezoeken, interactieve presentaties van huidige modellen, unieke gastronomie, evenementen en de mogelijkheid om de ruimte te huren voor conferenties, meetings en partijtjes. Verwacht ook speciale tentoonstellingen over zaken als customizing en dergelijke.

BMW’s Welt is zeven dagen per week (los van vakantieperiodes) geopend van tien uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds. Fabrieksbezoeken zijn alleen mogelijk op doordeweekse dagen. In Berlijn bouwen 2.200 BMW-medewerkers dagelijks zo’n 900 motoren. Elke zestig seconden rolt er een exemplaar van de lopende band. Trek wandelschoenen aan want de fabriek meet bij elkaar 22.000 vierkante meter.

De zéér officiële opening van BMW Motorrad Welt vindt 28 september 2023 plaats. De 150 gasten zijn van het niveau politicus en ander hooggeplaatst volk. Voor het ‘gewone volk’ gaan de deuren van de ruimte op 30 september voor het eerst open. Vanaf tien uur ’s ochtends ben je welkom.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws