Nieuws

BMW lokt youngsters met CE02

BMW zet bij elektrische motoren vol in op hippe jongeren. Twee jaar na de al net zo opvallende CE04 plaatst BMW nu de extravagante CE02 volop in de schijnwerpers.

De elektrische scooter is een perfecte opvolger van een E-bike voor jeugdigen die nog altijd niet willen trappen. Het verenigde Europa ten spijt gelden er in elke lidstaat andere regels. BMW levert daarom bijvoorbeeld een versie van de CE02 met een maximum vermogen van 11 kW (15 pk) voor rijders ouder dan zestien. Daar kunnen we in Nederland niets mee.

Dat geldt ook voor een versie met 4 kW (5 pk) die maximaal 45 km/uur rijdt. In Duitsland mogen jongeren vanaf vijftien met een AM-rijbewijs op zak met dat vermogen rijden. De CE02 met vol vermogen (11 kW) zet 95 km/uur op de teller. De actieradius van de 132 kilo zware machine (119 kilo voor de 4 kW-versie) bedraagt 90 kilometer. Om de batterijen op te laden beschikt de scooter over een losse lader die met 0,9 kW pompt. De los te kopen snellader is goed voor 1,5 kW.

Het rijwielgedeelte is uitermate conventioneel in direct vergelijk met het extravagante uiterlijk. De CE02 heeft een eenvoudig stalen buizenframe en een enkelzijdige achterbrug. Een telescoopvork verzorgt vooraan de vering, achter is dat een monoshockdemper. Elektronisch staat de scooter meer zijn mannetje met: ABS, achteruitversnelling, ASC, RSC, elektronische sleutel en twee rijmodi.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws