Nieuws

BMW Lac le Rose, een buiging naar de Parijs-Dakar winnaar.

Waren we 2 weken geleden nog aanwezig bij de onthulling van de R5 hommage van BMW. Nu brengt BMW een ere buiging aan haar roemruchte Parijs-Dakar verleden.

P90222727_highRes_bmw-motorrad-concept

Op het Wheels & Waves custom bike festival in Biarritz , Frankrijk, presenteerde BMW motorrad de BMW G/S gekruist met de BMW R Nine T,  de oude 1170cc luchtgekoelde boxer maar dan met G/S geïnspireerde styling. Vooral de koplamp , de hoge spatborden , de enorme tank en de korte zitting doen ons erg denken aan de Parijs Dakar winnaar van 1985, zelfs het winnende startnummer van destijds is aangebracht. De motor heeft de naam ‘Lac Rose’ en is vernoemd naar het rooskleurige Retba zoutmeer , waar de Parijs-Dakar rally destijds finishte.

P90222730_highRes_bmw-motorrad-concept

Edgard Heinrich , hoofd design van BMW Motorrad , verteld trots: ” In wezen de fiets is een cool en relaxte roadster met een paar typische off -road eigenschappen die je toestaan om het asfalt even te verlaten en voor onverharde weg te kiezen. Het is deze combinatie van customizing , coolness en tegendraadsheid die deze fiets zo bijzonder maken . ”

P90222063_highRes_bmw-motorrad-concept

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws