Nieuws

BMW komt met zescilinder!

Naast de nieuwe Ducati Multistrada stal de nieuwe BMW zescilinder de show op de openingsdag van de Eicma-beurs in Milaan. Naast de nieuwe boxermotoren in de R1200GS, GS Adventure en R1200RT (waarover je alles kunt lezen in MotoPlus 22 van woensdag 11 november), presenteerde BMW geheel onverwacht een nieuwe zescilindermotorfiets met de codenaam K6!

De zescilinder heeft een cilinderinhoud van 1600 cc en gaat in meerdere machines gebruikt worden. De K6 komt dus naast de bestaande K1300-lijn op de markt, naar verwachting volgt het eerste model in de loop van 2010. Over een topvermogen rept BMW nog niet, maar het schijnt dat men intern een bovengrens van 200 pk heeft bepaald. Rond het zescilinderblok komen diverse modellen op de markt, van een supertoerder a la Honda GoldWing tot een heuse naked-bike. De in Milaan getoonde machine is slechts een prototype, al blijkt de complete aandrijflijn en het frame inmiddels helemaal productierijp. Dat voldoet ook al aan alle Euro3-uitlaatgaseisen, waarbij BMW opmerkt dat de zespitter nu al zuiniger is qua benzineverbruik dan de huidige viercilinders!
In MotoPlus 23 van 25 november aanstaande lees je alles over de nieuwe zescilinder, inclusief een interview met Hans de Visser, de Nederlander die tegenwoordig de leider is van de marketingafdeling van BMW Motorrad wereldwijd en die de MotoPlus-lezer dus precies kan vertellen waar het met BMW naar toe gaat in de toekomst.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws