Nieuws

BMW in Utrecht

BMW Motorrad bestaat 90 jaar. De stand is daarom opgebouwd op drie pijlers: Heritage, Visionary en Innovation.
 

Met onder andere enkele historische BMW modellen, de nieuwe R 1200 GS en F 800 GT en de C Evolution electrische motorscooter presenteert BMW Motorrad zich dit jaar opnieuw groots in Utrecht.
 
BMW R 1200 GS.
De nieuwe BMW R 1200 GS heeft dankzij verdere verbeteringen van zowel de toureigenschappen als de offroad prestaties alles in huis om de lat hoger te leggen in het allroad segment. Compleet nieuw is ook het lucht/watergekoelde boxerblok. Het vermogen stijgt van 81 kW (110 pk) naar 92 kW (125 pk) . Een nieuw frame biedt meer stijfheid, waarbij de cardanaandrijving naar de linkerkant verplaatst is. Contact van de rijder met de hete uitlaat bij het lopen naast de motor of bij het op- en afstappen wordt hierdoor vermeden en er is nu goed zicht op het fraai gevormde achterwiel als de motor op de standaard staat. De zesversnellingsbak is nu gekoppeld aan een koppeling met natte platen, in plaats van een enkele droge plaat, en maakt deel uit van het motorblok. Dat scheelt in gewicht en draagt bij aan nog meer schakelsouplesse.
 
BMW HP4.
Met de BMW HP4 presenteerde BMW Motorrad onlangs de lichtste 4-cilinder supersport motorfiets in de 1000cc klasse. De van de BMW S 1000 RR afgeleide extra sportieve supersport heeft een vermogen van 142 KW (193 pk) en een rijklaargewicht van slechts 199 kilo inclusief Race-ABS en een volle tank.
 
BMW F 800 GT.
De BMW F 800 GT is een uitbreiding in het lichte toursegment naast de succesvolle R 1200 RT en de K 1600 GT in het zware toursegment. De F 800 GT is een compacte nieuwe tourer met een krachtige motor, een uitstekende zitpositie en standaard BMW Motorrad ABS. Voor het eerst in dit segment zijn tractiecontrole (ASC) en elektronisch instelbare vering/schokdemping (ESA) verkrijgbaar.
 
Special Editions: 90 Jahre BMW Motorrad.
BMW Motorrad bestaat in 2013 negentig jaar. Ter gelegenheid hiervan presenteert de fabrikant drie jubileummodellen die stuk voor stuk de kernwaarden van BMW Motorrad – technische innovatie, betrouwbaarheid, rijplezier en waardevastheid – in zich verenigen: de R 1200 GS Adventure, de R 1200 R en de R 1200 RT. Al deze modellen zijn voorzien van de tweecilinder boxermotor die als een rode draad door de geschiedenis van het merk loopt.
 
BMW C evolution.
De BMW C evolution is een nieuwe elektroscooter die inspeelt op de razendsnel veranderende eisen aan individuele mobiliteitsconcepten – vooral in stedelijke gebieden. De C evolution combineert sportieve prestaties met grotere actieradius. De emissievrije maxi-scooter is nog niet te koop maar wordt de komende tijd ingezet voor praktijktests.
 
BMW Rider Equipment: BMW Motorrad Ride & Style Collection.
Modern design, een hoge mate van passieve veiligheid, baanbrekende technologieën en bijzonder praktische functionaliteit – dat zijn ook in 2013 weer de design-principes van alle BMW Motorrad Ride Collection. In elk segment bied BMW de bijpassende kleding aan.
 
BMW Motorrad Premium Selection.
Een gebruikte BMW motorfiets met het BMW Motorrad Premium Selection label biedt de koper dezelfde zekerheden als een nieuwe BMW, uiteraard voor een prijs die aanmerkelijk onder de nieuwprijs ligt. Alleen zijn ze alvast ingereden. Om in aanmerking te komen voor het BMW Motorrad Premium Selection label, moet de gebruikte BMW motorfiets aan strenge selectiecriteria voldoen. Zo is de aantoonbaar juiste kilometerstand altijd lager dan 50.000 km, is de motor nooit ouder dan vijf jaar en is het onderhoud altijd door de BMW dealer uitgevoerd. Daarnaast heeft de klant recht op 24 maanden garantie, zonder kilometerbeperking en geldig in (vrijwel) geheel Europa.
 
BMW Financial Services
BMW is totaalaanbieder. Naast motoren en toebehoren kan de motorrijder ook bij BMW terecht voor financieringen en verzekeringen. Slechts weinig mensen zijn op de hoogte van de gunstige regelingen voor een ‘motor van de zaak’.
 
Link naar exposant https://expomatch.motorbeursutrecht.nl/exhibitor/42140
 
Standnummer: 12.E060
bron BMW Motorrad/ Jaarbeurs Utrecht
 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws