Nieuws

BMW in het WK Superbike

BMW is hard op weg naar deelname aan het WK Superbike. De voor dit doel ontwikkelde racer, de BMW S1000RR, wordt momenteel op verschillende circuits in Spanje getest. Voor een goed vergelijk werd onlangs ook twee dagen gereden op de Lausitzring, een van de circuits die op de wedstrijdkalender van het WK Superbike prijkt. Tijdens deze test kon het ontwikkelingsteam de eigen tijden spiegelen aan de rondetijden die vorig jaar in de race op de Lausitzring zijn gereden door de WK-superbike-rijders en het team was na afloop zeer tevreden met de vooruitgang die de afgelopen maanden met de BMW-racer is geboekt.
Het commentaar van de drie testrijders – Steve Martin, Kevin Curtain en Jeremy McWilliams – spreekt boekdelen: ‘De BMW S 1000 RR is een veelbelovende motor. Hij heeft veel vermogen en het frame en de vering functioneren boven verwachting. De machine heeft nu al alles in zich van een superbike-racer.’
Berti Hauser, hoofd van BMW Motorrad Motorsport, is het daarmee volmondig eens. ‘Ik ben zeer tevreden over de professionele wijze waarop alle drie de rijders aan de slag zijn gegaan en hoe zij ons hebben voorzien van informatie. We hebben echter beslist niet de illusie dat we er al zijn. Voor de deelname aan het WK Superbike-seizoen van volgend jaar moet nog veel werk worden verzet, maar we gaan wel vol optimisme aan de slag. Tot dusver hebben we ons niet uitvoerig op de elektronica gericht, meer op de afstelling van het rijwielgedeelte. Daarmee zijn we nu al zeer content.’
Om het team te kunnen runnen bouwt BMW momenteel in Stephanskirchen bij Rosenheim een volledig nieuw race-complex, dat is voorzien van werkruimtes met de modernste technologie. Het complex heeft een oppervlakte van 7.000 vierkante meter. De werkplaatsen bevinden zich in drie afzonderlijke gebouwen en er zijn twee proefbanken – een voor het testen van de hele motor en een voor alle mogelijke circuitsimulaties. Een van de drie gebouwen biedt onderdak aan het off-roadteam van BMW Motorrad, terwijl de beide andere voor het Superbike-project worden gebruikt.
Inmiddels is Ruben Xaus, die onlangs nog de WK Superbike-wedstrijd op Misano wist te winnen, gecontracteerd als één van de twee BMW fabrieksrijders in 2009. Het andere zitje is nog niet vergeven, maar volgens de geruchten is Troy Corser een serieuze gegadigde.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws